Att december fladdrat förbi, bräddfylld av härligheter och traditioner, det känns i hela kroppen! 

Scrolla ned för att läsa om vad jag hoppas på inför det kommande året och få några enkla tips på hur du tar hand om dina krukväxter under vinterns torra och varma inomhusluft.

Upptakten till jul är alltid fylld av mysigt pyssel, glöggdoft och förstås julens alla underbara växter! Flera omgångar av hyacinter har passerat i mina julplanteringar! Amaryllisarna ståtar som allra bäst nu, med flera stänglar ur varje lök! 

Julrosorna jag traditionsenligt planterat inför nyårsafton blommar vackert vidare in på det nya året! Kom ihåg att ställa dom relativt svalt, eftersom dom inte gillar värme! 

Vi befinner oss mitt i vintern, ännu ett bra tag, men redan spirar lusten inför det kommande trädgårdsåret… Frökatalogerna har anlänt och jag bläddrar förväntansfullt bland nyheterna. I år finns det flera riktigt spännande kan jag avslöja! Jag börjar sammanställa planerna för årets frösådder, vilket alltid känns lika fantastiskt! 

Sen, i min otåliga väntan på att fröerna så småningom ska dimpa ner i brevlådan, passar jag på att ge alla mina krukväxter en daglig dusch med blomsprutan och emellanåt ett rejält skyfall i duschen! 

Den torra och varma inomhusluften under vintern är svår, till och med för dom mest torktåliga…

Att låta fat med vatten, och t.ex. vackra stenar, samsas med krukväxterna på fönsterbrädan är ett fint sätt att öka luftfuktigheten litegrann och hjälpa sina krukväxter.

Januari är nystart, hoppfullhet och förväntan! 

Må 2022 ge mer jord under naglarna, fler spadtag, flera som värnar den biologiska mångfalden… låt oss bli flera som sjunger långsamhetens lov, ser kretsloppets helhet och är uppfyllda av kärlek till det jorden ger…

När vi ses i februari blir det vinterbeskärning, tulpanbuketter och trädgårdsplanering!