Om mig | Jag är trädgårdsfantast, bor i Täby och har fått den härliga möjligheten att gästa er här med min trädgårdskalender som sträcker sig över hela året och lyfter fram lite av det aktuella gällande trädgård och växtlighet varje månad!

Läs mer om mig här

– Februari 2022 –

För mig är februari nästan mer av en ”för-vår-månad” än en senvinter-månad. Äntligen kan man, med lite god vilja, ana hur ljuset sakta återvänder. 


– Januari 2022 –

Att december fladdrat förbi, bräddfylld av härligheter och traditioner, det känns i hela kroppen! 


– December 2021 –

Trädgårdskalendern är tillbaka!

December – ljuvliga månad, som avslutar året. För mig innebär det att jag summerar mitt år, landar mjukt i allt det underbara som trädgården har gett. Från tidig vår med frösådder och förväntningar, till sommarens blomsterfest, sensommarens bär och frukt till höstens samlande av avmognade fröer. Allt med en känsla av ödmjuk tacksamhet! 


– Maj 2021 –

Maj. Underbara månad av nyutslagen grönska, med blomsterskrud och surrande bin och humlor!

Maj är en härlig månad för alla oss trädgårdsälskare! Nu värmer solen ordentligt, när den tittar fram – och naturen övergår i skir grönska.


– April 2021 –

Underbara april! Årets löftesrikaste månad! Nu börjar solen värma mer och ljuset komma tillbaka!

Naturen fullkomligt spränger av växtkraft. På träd och buskar sväller knopparna. Marken värms och saven stiger. Samtidigt kan nätterna vara bitande kalla, och vissa dagar överraskas vi av snöfall eller till och med hagel.


– Mars 2021-

Mars bär med sig löften om vår… Invid den södervända husväggen kikar kanske några solgula vintergäck fram tillsammans med dom första snödropparna. Längtansfull sveper jag in mig i en varm filt, lyfter fram en trädgårdsstol och tar årets första kaffekopp ute!
Fortfarande är det en bit kvar tills det blir vår på riktigt, men för oss otåliga, som vill ut i våra trädgårdar är denna första ljuvliga stund i solen efterlängtad och snudd på magisk!

– Februari 2021 –


Om januari är den månad då man drömmande bläddrar i frökatalogerna, klurar på kommande trädgårdsprojekt och låter sig inspireras av trädgårdsböcker och magasin, så är februari den månad då man äntligen får lite jord under naglarna igen!

Välkommen in och läs bl.a. om mina tips för att ge dina krukväxter en nystart och hur du bäst tar hand om dina övervintrade pelargoner som nu är dags att plockas fram.